Historium

Van Eyck denktEind oktober presenteert Historium in Brugge zijn nieuwe website aan het grote publiek. Hiermee geeft het museum, naar aanleiding van recente vernieuwingen, zijn nieuwe uitstraling weer: Een historische belevingsattractie die ook een bezoekerscentrum is, waar geplant, geleerd en geparticipeerd kan worden.

Historium weet op een boeiende manier de Brugse Middeleeuwen in beeld te brengen en scoort ook hoog wat museale vormgeving betreft. Historium wil echter zijn kwaliteitsbeleid verder uitbouwen door  de invoer van nieuwe technische ingrepen en trendsettende vernieuwingen. De introductie van een nieuwe website is een volgende stap in het voortdurende proces van facilitering van de (potentiële) bezoeker van Historium.

Niet alleen is de navigatie van de site zeer gebruiksvriendelijk en zijn de nieuwe functionaliteiten innoverend, ook het ontwerp van de site is er om te bekoren. De vormgeving van de nieuwe site is kleurrijk, levendig en sluit aan bij het tijdsbeeld van 1435. De nieuwe website staat bol van mooie foto’s en beelden en poogt op elegante en gebruiksvriendelijke wijze de charme van middeleeuws Brugge over te brengen naar de bezoeker. Zo krijgt de bezoeker via een leuke animatie al een voorproef van wat er te zien valt in de attractie. Ook de stad Brugge kan nader onderzocht worden aan de hand van een begrijpelijk, downloadbaar stadsplan. Dit plan linkt de verschillende attractiekamers aan de locaties waarop ze werden geïnspireerd.

Ook de geschiedenis liefhebber blijft niet op zijn honger zitten. Op de website wordt meer informatie gegeven over de geschiedenis van Brugge en welke elementen Brugge een grootmacht maakten in de 15de eeuw. Al deze informatie werd verschaft door een historisch comité.

Voor Duvelfans is er nu ook de volledig nieuwe Duvelorium Beer Café pagina, waar bezoekers kunnen zien welke bieren er op tap zijn in de bar en welke speciale aanbiedingen er zijn. Bij elk bier is er een uitgebreide uitleg voorzien en in de Duvelorium webshop kunnen bezoekers een voorproefje krijgen van de vele leuke gadgets die te koop zijn in Historium. Voor alle verschillende soorten bezoekers wat wils dus!

Natuurlijk wordt ook praktische informatie zoals de bereikbaarheid, contactinformatie, openingstijden en nieuws toegelicht. Een nieuw onderdeel hierbij is het activiteiten onderdeel. Hier kan de bezoeker een start en einddatum van zijn of haar bezoek in een gemakkelijk tool ingeven. Daarna verschijnt een overzichtelijke lijst van activiteiten die er tijdens het bezoek zijn in en nabij Historium. Een overzicht van alle activiteiten per maand wordt ook uitgezonden naar iedereen die zich inschrijft voor de nieuwsbrief. Historium wil op deze manier de bezoeker zowel voor als na het museumbezoek uitgebreid informeren en hierdoor een betere service bieden.

Het sociale aspect van de nieuwe Historium website werd ook niet uit het oog verloren. Het belang van connecties tussen mensen, hun verleden en het patrimonium wordt verder uitgelicht aan de hand van verscheidene sociale media kanalen zoals Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Swarm/ Foursquare en Youtube. Ook is het mogelijk om Historium via de website te beoordelen op Tripadvisor, waar de belevingsattractie 3.5 van 5 sterren krijgt na 644 beoordelingen sinds de opening in 2012.  Een leuke meerwaarde is dat even inchecken, een review schrijven of iets delen met vrienden, volledig gratis kan dankzij de Historium Wifi.

De website is ook responsive en kan dus gemakkelijk en op gebruiksvriendelijke wijze bekeken worden op mobiele tablets en smartphones.

In de nabije toekomst zullen tevens online ticketbewijzen gekocht kunnen worden. Hierdoor zal het mogelijk zijn om van overal ter wereld entreekaarten te kopen ter voorbereiding op het attractiebezoek. Met name in drukke periodes kan dit de bezoeker veel tijd besparen: hij kan zelf zijn tickets printen en bij aankomst in het museum meteen doorlopen naar de toegangscontrole. Aan deze voorverkoopservice zullen geen extra kosten verbonden zijn.

Historium hoopt dat de nieuwe website veel succes zal ogen en zal bijdragen tot het creëren van meer diepgang en innovaties in de digitale en museale wereld.