Lions club Oostkamp

Xmas-4-allXmas4all logo

“L’Essentiel est invisible pour les yeux…”

Citaat uit ‘Le petit prince’ –  A. de St Exupéry

Kerst en Nieuwjaar zijn bij uitstek een periode voor feest en goede voornemens.  Ieder jaar opnieuw zijn er echter ook mensen, die dat alles aan zich voorbij zien gaan.  Niet moeten denken aan die feestvreugde.  Gewoon omdat niemand aan hén denkt, of gewoon omdat het financieel niet mogelijk is.

Het gaat écht om meer mensen dan je zou vermoeden : ouderen of vereenzaamde mensen in je onmiddellijke omgeving, alleenstaande moeders met kinderen, mensen die door verschillende oorzaken wat minder geluk hebben gehad,..

Met het project Xmas-4-all heeft Lions Club Oostkamp hierop een antwoord gevonden : ism de sociale dienst van de OCMW-besturen van Zedelgem, Beernem & Oostkamp, bezorgen we tijdens de kerst- & nieuwjaarperiode een prachtig kerstpakket aan 240 gezinnen !

Dit jaar hebben we voor de 7de keer op rij eigenhandig prachtige kerstmanden samengesteld met kwaliteitsproducten. Die 240 gezinnen, families, mensen, werden vooraf gescreend en geselecteerd door de ocmw-diensten van de gemeenten die samen Het Houtsche vormen, Groot-Oostkamp, Groot-Beernem & Groot-Zedelgem.

De kerstvreugde is er niet alleen voor al die mensen die straks een kerstmandje krijgen, maar ook voor al onze leden én alle vrijwilligers tijdens de feestdagen heel wat groter !

Xmas-4-all, kerstmis voor iedereen.  Mooi in zijn eenvoud, eenvoudig mooi.“L’essentiel est insible pour les yeux…”

waar de vos tegen de kleine prins zegt  : ‘het belangrijkste kan je niet zien, is niet zichtbaar met je ogen’…en vervolgt met :  “On ne voit bien qu’avec le coeur…”  …‘het is met je hart dat je moet kijken’

Met Xmas-4-all pretenderen we niet te zorgen voor een structurele aanpak.  Dat is niet ons doel, niet onze taak.  Het is een begin, tastbaar & zichtbaar, een hartverwarmer, een soort mini-luxe. Het betekent vooral ‘ik wordt tòch niet vergeten’,  ’er zijn tòch nog mensen die mij een warm hart toedragen’… Xmas-4-all moet je als een ‘lichtpunt’ zien, ‘iets om naar uit te kijken’… Xmas-4-all is meer dan kerstmandjes, het is vooral een teken van HOOP !

Wim Anseeuw – coördinator Xmas-4all

Lions Oostkamp

Lions Oostkamp 3

Lions Oostkamp 2Lions Oostkamp 1 xmas4all 2017